Painiryhmät

Poika- ja tyttöpainijoiden harjoitukset järjestetään kahdessa eri ryhmässä.

Nassikkapaini ja painikouluryhmissä keskitytään painin perusasioihin ja monipuoliseen liikkumiseen.Kisaryhmän ja jatkavien harjoituksissa keskitytään fyysiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Peruskysymyksiä:
Raha?
Paini on moneen muuhun lajiin nähden todella edullinen harrastus.
Varkauden Tarmon salimaksu lukukaudelta on 35€/painija. Sisaralennus 10 euroa.
Lisäksi tulee tietenkin vielä varusteet.


Varusteet?
Painiin tarvitaan painitossut, harjoituksiin t-paita ja shortsit tai verkkarit ja trikoot kilpailuja varten. Painitossuiksi käyvät aluksi myös kerhotossut. Uudet painitossut maksavat noin 60€ koosta, merkistä ja mallista riippuen. Uudet painitrikoot ovat 42€ kpl (myös koosta, merkistä ja mallista riippuen) ja niitä tarvitaan 2 kpl (yhdet siniset ja yhdet punaiset)


Koska ja missä?
Painiseuran harjoitusajat voit katsoa internet-sivuiltamme. Painiharjoitukset pudetään Varkauden Liikuntatalon painisalissa (3. krs).


Missä iässä?
Varkauden Tarmon painikoulu on tarkoitettu pääsääntöisesti kouluikäisille. Nuorempia voidaan ottaa tapauskohtaisesti mukaan, mutta viittä ikävuotta voidaan melkein pitää minimivaatimuksena. Myös vanhemmalla (jopa aikuis-) iällä aloittaminen onnistuu hyvin.
Mutta rohkeasti vain painisalille ja kysymään valmentajilta... He kyllä opastavat eteenpäin.


Täältä saat tulostettua ilmoittautumislomakkeen painikouluun, palauta tämä painisalille valmiiksi täytettynä.


Tietoa uusien harrastajien vanhemmille

Seuraavassa muutamia tärkeitä sääntöjä painiharjoituksiin liittyen.

1) Ajoissa harjoituksiin. Olkaa paikalla mieluummin 5 minuuttia liian aikaisin kuin 5 minuuttia liian myöhään. On ikävää, kun tusina odottaa viimeistä tossunnauhojen sitojaa.

2) Ei sairaana harjoituksiin. Flunssaisena tai mahavaivaisena ei harjoituksiin kannata lähteä, vaan taudit on paras sairastaa kotona. Erityisen tarkkana kannattaa olla erilaisten ihottumien tai ihotautien kanssa. Niistä enemmän tuolla omassa osiossa.

3) Suihkuun kotona tai salilla. Huolehtikaa siitä, että lapset käyvät aina suihkussa harjoitusten jälkeen joko salilla tai kotona. Jos painija väittää, ettei harjoituksissa tullut hiki, niin hän aivan varmasti valehtelee.

4) Asianmukaiset varusteet harjoituksiin. Painitreeneihin riittää alkuvaiheessa mainiosti t-paita, verkkarit ja sisäliikuntakengät. Jos paini tuntuu olevan se oma juttu, niin etenkin painitossut kannattaa hankkia. Kilpailuissa kulkevien on hyvä hankkia jatkossa omat painitrikoot, vaikka seuran trikoitakin saa vapaasti käyttää. Painivarusteiden hankinnasta kannattaa kysyä lisätietoja valmentajilta.

5) Juomapullo kyllä, karkit ei. Oman vesipullon voi harjoituksiin ottaa matkaa, sillä yleensä ehditään pieni paussi pitää. Vesi on paras janojuoma treeneissä, limpparit ja mehut sen sijaan ovat ehdottomasti kielletty. Eikä karkkia tarvita painiessa.

6) Mukana tai kaupassa. Pienet painijat voi huoletta jättää painimaan, sillä valmentajat ovat paikalla sitä varten, että kuri salilla säilyy. Treenien aikana vanhemmat voivat käydä lenkillä, kaupassa tai vaikkapa nostelemassa puntteja seuran alkeellisessa punttisalissa. Toki saa seurata menoa molskin laidalla ja vaikkapa tulla avuksi ohjaamaan poikia.

7) Ilmoitus haavereista. Salilla voi aina sattua ja tapahtua jotain vahinkoja, sillä paini on kontaktilaji. Tämän johdosta kaikilla painijoilla on oltava voimassa oleva vakuutus. Se sisältyy myös seuralle maksettavaan painikausimaksuun aloittelijoiden osalta. Jos jotain vahinkoa sattuu, niin kertokaa siitä mahdollisimman nopeasti valmentajille, jotta voidaan neuvoa vakuutuskuvioiden suhteen. Aivan pienistä mustelmista ei kannata lääkäriin rynnätä. Kontaktit kuuluvat lajiin. Jääpussi tai vaikkapa pakkasesta löytyvä sekavihannespussi parantaa 95 prosenttia painikolhuista ennen nukkumaan menoa.